Transportbaan voor mozzarella-worsten

Toelichting

Het hygiënische en ergonomische design, voorzien van eenvoudig weg te halen onderdelen, zorgt voor een goede werkplek voor de operator. 
De operator snijdt kaasproducten los en legt ze op de band. De machine doet de rest; de metaaldetector controleert de ‘kaasworsten’ op aanwezigheid van verpakkings-clips. De positief aangedreven PU-band voert de producten vervolgens op en werpt ze in de dicer.

Foodgrade, maatwerk transportband

De vol-PU band van Scanbelt Conveyma is voorzien van meenemers om de kaasworsten op te kunnen voeren. De band is zeer hygiënisch, met net laswerk van de meenemers en een slim ontworpen connector om de band door de metaaldetector te plaatsen. De scharnierbare rollenplaat zorgt voor goede bereikbaarheid tijdens het reinigen.

Fortress Phantom metaaldetector

De metaaldetector detecteert eventuele restanten van verpakkings-clips die onverhoopt achter zijn gebleven op of aan de kaasworsten. Enerzijds uiteraard om de voedselveiligheid te garanderen; anderzijds is een metalen clip funest voor de dicer waar de kaasworsten in worden getransporteerd.

Eenvoudig schoonmaken

De kunststof aanslagbalken vormen samen met de band een duidelijke layout om de producten op te leggen.
De balken zijn eenvoudig weg te nemen met arreteerpennen om de machine goed te kunnen schoonspoelen.

VORIGE PROJECT

Hekwerk Maria Majorplein in Utrecht

VOLGENDE PROJECT

Afzuiginstallatie melkpoeder